`12 uppfinningsrika idéer för att återvinna potatischipsrör på ett originellt sätt

av Titti Carlberg

02 Februari 2022

`12 uppfinningsrika idéer för att återvinna potatischipsrör på ett originellt sätt
Advertisement

Ibland behöver du bara få rätt idé för att skapa något annorlunda med ett av de vanliga föremål som du ofta håller i dina händer. Till exempel kan kartongrören med olika sorters chips användas till många kreativa arbeten, både inriktade på att skapa enkla dekorativa men även användbara föremål.

För att få lite ordning hemma, till en originell lampa, som användbara dispensrar för olika vardagliga föremål: detta är bara några idéer för att återvinna chipsrör. Ta reda på mer genom att titta på förslagen som följer nedan.

Advertisement

De är användbara behållare som inte tar så mycket plats i frysen, de är utmärkta till att ha isglassar på ett ställe istället för utspridda runt hela frysen.

Advertisement

Behändiga dispensrar för plastpåsar, som du kan förvara inuti ett skåp eller på en lättåtkomlig hylla.

Gör ett litet snitt för att få en bekväm skåra på plastlocket, dekorera röret så får du en praktisk hållare till pappersnäsdukar.

Skär helt enkelt bort en halvcirkel vid botten av röret och fyll det med bomullsdisketter. På det sättet blir chipsröret en bekväm dispenser i badrummet. Och du kan dekorera det efter egna önskemål.

Om du skär av en vertikal remsa ser du också när det är dags att fylla på den med nya bomullsdisketter.

Advertisement

Chipsrören kan också bli användbar förvaring, till exempel för att förvara plattången. Och du kanske kan fixera fast den på insidan av dörren till badrumsmöbeln, så behöver du inte ha den stående framme.

Täck dem med tyg och lägg även till externa fickor: de blir färgglada och användbara behållare för stickor, virknålar eller sytillbehör.

Advertisement

Du kan också använda dem som kreativt material för en del arbeten för barnen, kanske förvandla dem till söta karaktärer som Minions.

Täck dem med olika material som pinnar, gamla mynt, rep eller garn i många färger... Och här får du de perfekta vaserna för tygblommor eller torra kvistar.

Advertisement

En väldigt söt fyr av ett chipsrör.

En genialisk idé för att förvandla kartongröret till en gör-det-själv-lampskärm.

Advertisement

Hjälp fåglarna med mat genom att klä utsidan av röret, som du sedan hänger upp i trädgården med fågelfrön i.

Ha det så kul!

Advertisement